Bastide De Goulles

Bastide De Goulles

Les Belges à Goulles.

Op deze blog kan je de belevenissen van Michou en Herman volgen welke in september 2007 het leven in België achter zich lieten en zich als God in Frankrijk gevestigd hebben.

Fète de la soupe.

VerhalenPosted by Herman Mon, October 17, 2016 10:56:43
Het feit dat elke fransman hier in de Corréze wel een moestuintje heeft en op het einde van de zomer de voorraadkamer te klein wordt, hebben de mensen van Argentat besloten om er jaarlijks een feestje van te maken en tevens een wedstrijd, "wie maakt de beste soep". Elke deelnemer krijgt een standje, welke hij mag versieren in het thema van de soep die hij voorstelt. Ook nu op 8 oktober geurde gans Argentat naar de soepgeuren die de 50 deelnemers op het vuur hadden staan, het publiek mocht proeven en keuren. Om origineel te blijven hadden sommige deelnemers hun soep op smaak gebracht met een kruidenpalet uit gans de wereld om het publiek te overtuigen dat hun soep de overwinning waardig was. Toch heerste er een sfeertje van, 'deelnemen is belangrijker dan winnen' . Leuk feestje en Franser kan het niet.
En de winnaar is ???????????


Nu we het toch hebben over zelf geteelde groeten.......Sommige tuinliefhebbers doen zo hun best dat de groenten zo dankbaar zijn dat ze blijven groeien tot reuze exemplaren. Ik krijg dan ook regelmatig zo een gigant in de pollen gestopt, met in het achterhoofd dat een kok dat wel aankan....Toch bedankt.
Kindjes komen uit de kool, hebben ze me vroeger wijsgemaakt......HET KAN.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.