Bastide De Goulles

Bastide De Goulles

Les Belges à Goulles.

Op deze blog kan je de belevenissen van Michou en Herman volgen welke in september 2007 het leven in België achter zich lieten en zich als God in Frankrijk gevestigd hebben.

Spectakel in Goulles

VerhalenPosted by Herman Mon, July 25, 2016 12:28:02
Het is nu stilaan een traditie geworden dat de mensen uit ons dorp het o zo mooie verhaal herdenken van " Les tours de Carbonnières". Uit de tijd dat Lepra en pest door de omgeving waalde . De mooie en jonge Catharina kon met kruiden en zalfjes veel mensen genezen, Seigneur Bertrand des carbonnières werd smoorverliefd op Catharina en al vlug hadden jaloerse vrouwen het gemunt op onze weldoenster. Catharina moest vluchten en Bertrand sloot zich op vol verdriet in de torens van de Carbonnières, later verdween onze Seigneur spoorloos. Sindsdien dwalen de geesten van beide verliefden rond de bossen van de torens. Leefde ze lang en gelukkig? niemand weet het .
Toch een mooi verhaal om jaarlijks te herdenken dachten de Goullenaars, het leuke is dat éénieder in het dorp zijn best doet om er een mooi feest van te maken.
De kindjes zijn er klaar voor.
Onze paardjes en de gemalin van La Bastide kregen een Hoofdrol.

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Peter Van de Wiele Tue, July 31, 2018 14:50:33

En wij mochten er dit jaar in 2018 getuigen van zijn. Zalige (té korte) vakantie gehad in La Bastide! Groetjes met veel heimwee van Peter, Karen en Léon ;-)