Bastide De Goulles

Bastide De Goulles

Les Belges à Goulles.

Op deze blog kan je de belevenissen van Michou en Herman volgen welke in september 2007 het leven in België achter zich lieten en zich als God in Frankrijk gevestigd hebben.

Oktober in Goulles

VerhalenPosted by Herman Mon, October 12, 2015 13:25:53
Enkele dagen flink wat neerslag, met daarna dagenlang de herfstzon, een ideale combinatie voor de groei van vele champignons. Als niet kenner houden we ons bezig met de pluk van de gekende Boleten en chanterellen . Frankrijk zou Frankrijk niet zijn als deze periode een ganse beweging in werking zet om de paddenstoelencultuur tot een hoger en edele bezigheid te verheffen, gaande van de kennis en de zoektocht tot de wijze hoe het op je bord geserveerd wordt. om deze reden is er sinds jaren een vereniging opgericht met de plechtige naam "La Confrérie Mycograstonomique Gaillarde". Deze gilde was uitgenodigd in Goulles om éénieder bij te staan met vragen in verband met champignons. Op een verbazende wijze hadden deze gildeleden een gans verhaal over elke paddenstoel die te vinden is in Frankrijk gevolgd door een diner met natuurlijk champignons op het menu.
Een leerrijke dag voor ons en trekken voortaan het bos in met een massa extra informatie.
Met eerbied en respect geven deze gildeleden ons de beste informatie.
Ja André en Mich (onze gasten paddenstoelenzoekers) , er is nog veel werk aan de winkel, niet?

De zelfde dag was er in Argentat de jaarlijkse soepdag aan de gang. Het recept is simpel. Iedereen mag zich inschrijven om de de prijs van de beste soep van het jaar in de wacht te slepen. Je maakt 10 L soep, een mooi standje dat bij je soep past en het publiek mag proeven en keuren en bij wijze van geheime stemmig een winnaar aanduiden . Sommige kandidaten gingen wel heel ver om origineel uit de hoek te komen. De vreemdste smaken werden soms bij elkaar gemengd maar appelsien met prei was voor mij toch een brug te ver, ook kon ik een soepje proeven met een te veel aan suiker dat kon je gelukkig doorspoelen met een biertje of een glas rouge . Niet te verwonderen dat ik rondliep met het deuntje in mij achterhoofd "Wie heeft er suiker in de erwtensoep gedaan, wie heeft dat gedaan?" Al bij al een leuke avond.
één van 47 kandidaten. Jaqueline met haar Tex-Mex soep. die was lekker.

  • Comments(2)//blog.bastidedegoulles.be/#post126