Bastide De Goulles

Bastide De Goulles

Les Belges à Goulles.

Op deze blog kan je de belevenissen van Michou en Herman volgen welke in september 2007 het leven in België achter zich lieten en zich als God in Frankrijk gevestigd hebben.

Mei

VerhalenPosted by Herman Wed, May 06, 2015 10:36:41
Het mooie aan het leven omringd door plein nature is de wisseling van de seizoenen en de plotse explosie van groen en kleurrijke bloemen. Het nadeel omvat ook dat je selectief deze groei moet bijhouden, met als gevolg dat je de grasmaaier niet te ver moet wegbergen , eens je rond bent, kan je terug beginnen. Het is elk jaar weer een verassing om nieuwe plantjes en bloemen te zien verschijnen, daar waar je het niet verwacht had.
Voor de Fransen is het een nationale sport om moestuinen en groenperken netjes bij te houden maar toch op een nonchalante manier die niet contrasteert met de vrije gang van de natuur, een mooie chaos met structuur dus.Ook de boeren zijn druk in weer om hun weilanden op orde te brengen, de houten omheiningspaaltjes worden vervangen, ook als de oude nog best een paar jaartje meekunnen, maar dit is een persoonlijke gedachtegang, beter voorkomen dan genezen is de theorie en aan hout geen gebrek hier. Pierre ons buur word zenuwachtig, wanneer laat hij zijn koeien uit? De eerste keer dat de dieren hun stal verlaten is een spektakel , dit is het moment om eens dansende koeien te zien, echt geen grap. Leve de lente.


  • Comments(1)//blog.bastidedegoulles.be/#post123